141 anledningar till att socker saboterar din hälsa

Nancy Appleton, som bland annat ligger bakom böckerna listade här har via sin hemsida en lista på 141 anledningar till att socker saboterar din hälsa. Samtliga punkter har efter listan referenser.

Några punkter och kommentarer till dessa:

1. Sugar can suppress your immune system | Socker kan dämpa/försämra ditt immunsystem.
Här har jag inte så mycket att komma med. Själv hade jag ett nedsatt immunsystem och blev sjuk ganska direkt efter att jag minskade mitt sockerintag. Min teori var att det blev för mycket för kroppen i samband med viktminskning. Dock känner jag mig just nu friskare än någonsin tidigare, samtidigt som man kan läsa att många anser sig vara mindre sjuka sedan de minskade på kolhydraterna.

28.  Sugar increases the risk of Crohn’s disease and ulcerative colitis | Socker ökar risken för Chron’s och Ulcerös Colit.
Inte förvånande. Egen reflektion är att min mage mår så mycket bättre när den slipper stora delar av sockret/kolhydraterna. Min bror, som har Chrons, testar just nu att i samband med minskat kolhydratintag att minska på sina mediciner.

70.  Sugar can make tendons more brittle | Socker kan göra senor mer spröda/sköra.
- Okej, det låter ju inget vidare måste jag säga. Själv har jag gått med 9 månaders hopparknä, dvs en inflammerad Patella-sena. Nu kan jag inte på något vis skylla detta på socker (haha…) men i allmänhet bör det ju rimligtvis vara av yttersta vikt att ha fräscha senor.

71.  Sugar can cause headaches, including migraines | Socker kan orsaka huvudvärk, samt migrän.
Har aldrig varit ett problem för min del, dock känns det relativt vanligt att folk har dessa problem.

Socker

Sött som socker...

Bildtext: Sött som socker…
Sugar av Uve Hermann CC (by)

Slutsats: Se till att vara konservativ i ditt sockerintag för att må bättre och minska riskerna för framtida problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>